Mentás csokis fagyi hozzávalók (6 adaghoz)
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl zsíros tej (lehetőleg házi)
- 3 nagy tojás sárgája
- 30 g cukor darálva (ez tetszés szerint lehet nádcukor, nyírfacukora, vagy általad használt egyéb édesítő)
- 90 g mentás étcsokoládé, apróra vágva (vagy étcsokoládé és néhány mentalevél apróra vágva)
Csokis mentás fagyi elkészítése
Melegítsük fel a tejszínt és a tejet egy nagy serpenyőben. Verjük fel a tojás sárgáját és a cukrot egy tálban, amíg krémessé nem válik. Öntsük hozzá a forró tejszínt, folyamatos keverés mellett. Öntsük a keveréket vissza a serpenyőbe, és lassan hevítsük, kevergessük, amíg a puding besűrűsödik a keverőn. Szűrjük le a pudingos masszát egy tálba, és hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le.Tegyük az egészet fagylalt készítőbe, amíg besűrüsődik, majd adjuk hozzá a mentás csokoládét és jól keverjük össze. Ha nincs fagylaltot készítő gépünk, tegyük a csoki nélküli masszát a fagyasztóba, hagyjuk fagyni 2 óráig ( első órában kb. kétszer keverjük át). 5 - 10 perccel tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, és porciózzuk ki gömbökben.
Kommentek