Reggeli - 314 kcal, 15 g fehérje, 9,6 g zsír, 56,7 g szénhidrát:
• Citromos tea édesítőszerrel
• Bakonyi barna kenyér
• Sárgarépás túrókrém
Sárgarépás túrókrém
Hozzávalók:
• 120 g félzsíros tehéntúró
• 40 g reszelt sárgarépa
• 20 g búzacsíra
• 40 ml kefír
Egy adag: 65 kcal, 6,6 g fehérje, 1,6 g zsír, 6,1 g szénhidrát.
Tízórai - 41 kcal, 0,4 g fehérje, 0,6 g zsír, 8,5 g szénhidrát:
• Narancs
Ebéd - 617 kcal, 36 g fehérje, 32,2 g zsír, 45 g szénhidrát:
• Kelbimbó krémleves
• Könnyű almás fasírt
• Zöldséges rizs
• Saláta
Kelbimbó krémleves
Hozzávalók:
• 320 g kelbimbó
• 10g főzőmargarin
• 15 g liszt
• 80 ml tejszín (vagy tej)
• Petrezselyem zöld
• Só
• Lestyán
2,5 l csontlében tedd fel a megmosott kelbimbókat főni. Ha kész, a levest turmixgéppel turmixold össze, és tejjel, tejszínnel dúsítsd. Pirított zsemlekockát adhatsz hozzá.
Egy adag: 131 kcal, 5,2 g fehérje, 8,5 g zsír, 7,5 g szénhidrát.
Almás fasírt
Hozzávalók:
• 400 g darált sovány sertéshús
• 200 g alma
• 10 g olaj
• 1 tojás
• Petrezselyem zöld
• Szerecsendió
• Borsikafű
• Só
Az almákat hámozd meg, és egyet kivéve mindet reszeld le. A darált húst dolgozd össze a reszelt almával, a fűszerekkel és a tojással. Egy vékony teflontepsit vékonyan kenj ki margarinnal, majd a massza felét terítsd bele. Erre tedd rá a maradék almát leszeletelve, majd a maradék hússal fedd be. Alufóliát tegyél rá, és sütőben süsd meg. A sütés befejezte előtt 10 percre vedd le majd a fóliát, hogy szépen megpirulhasson. Készítheted aszalt szilvával is.
Egy adag: 209 kcal, 22 g fehérje, 11 g zsír, 4 g szénhidrát.
Uzsonna - 244 kcal, 7,4 g fehérje, 2,3 g zsír, 47 g szénhidrát:
• Karácsonyi sütemény (100 g)
Vacsora - 484 kcal, 34 g fehérje, 20 g zsír, 54 g szénhidrát:
• Finom melegszendvics - egy szelet barna kenyér, egy szelet óvári sajt, két szelet
• pulykasonka, ananász
Kommentek