Brokkolis-szezámmagos csikre hozzávalók:
0,5kg csirkemell filé
3 ek szójaszóz
2 ek kókuszzsír
1dl száraz fehérbor
1 ek méz
őrölt bors, és ha szükséges, só
400g brokkoli
50g szezámmag
Sült tészta hozzávaló
250g teljes kiőrlésű spagetti tészta
szójaszósz
kókuszzsír
zöldégek vagy gomba (opcionálisan)
Brokkolis-szezámmagos csirke elkészítés:
1. Szárazon megpirítjuk a szezámmagot. Ha kész, tedd ki egy kis tálba.
2. Feltesszük az előzőleg megborsozott és felcsíkozott húst, és elkezdjük pirítani. Ha sok lenne a leve, öntsd le róla!
3. Eközben tedd fel a teljes kiőrlésű tésztát főni.
4. Amikor a hús megpirulni látszik, tedd rá a szójaszószt. Aki nem diétázik, megbolondíthatja egy kis mézzel is! Ez után mehet rá brokkoli, majd a száraz fehérbor.
A sült tészta elkészítése
1. A korábban feltett, félkeményre főtt tésztát kezdd el kókuszzsíron és a húsból maradt lén sütni. Tegyél mellé szójaszószt is.
2. Piríts hagymát gombával egy másik teflon serpenyőben, kókuszzsíron, majd tedd hozzá a szójaszószt is.
3. Ha megpuhult a gomba és a hagyma, keverd össze a tésztával és kész is vagy! Ez után már csak meg kell hintened a sült tésztára helyezett brokkolis csirkecsíkokat az előzetesen megpirított szezámmaggal.
További receptek itt.
Kommentek